Gratis webinar 29 maart: alles over je menstruatie

Maar liefst 1 op de 5 vrouwen tussen de 35 en 55 jaar heeft last van een hevige menstruatie. Té veel vrouwen lopen door met ernstige menstruatieproblemen. Uit online onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat maar 54% voor dit probleem naar de huisarts gaat en slechts 29% bij de gynaecoloog belandt.

Vrouwen denken vaak nog dat een pijnlijke menstruatie erbij hoort en dat ze ermee moeten leren leven. Soms is het bloedverlies zo hevig dat meisjes en vrouwen amper hun dagelijks werk of schoolopdrachten kunnen doen. Veranderingen van de hormoonhuishouding zijn meestal de oorzaak van zwaarder bloedverlies. Soms zijn myomen of poliepen de boosdoeners. De exacte oorzaak is niet altijd te achterhalen, maar om gezondheidsrisico’s uit te sluiten is het wél belangrijk onderzoek te laten doen. Er kunnen namelijk ook onderliggende aandoeningen spelen bij hevige ongesteldheid, zoals endometriose of een stollingsstoornis. Er zijn diverse behandelingen mogelijk.

Iedereen is van harte uitgenodigd

Alle vrouwen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het gratis webinar 'Alles over je menstruatie' op dinsdagavond 29 maart 2022.  Gynaecoloog Kim Haest vertelt je tijdens het webinar  meer over de oorzaken en behandelmogelijkheden van ongesteldheidsklachten. Aanmelden kan onderaan deze pagina.

Meld je snel aan!

Aanmelden voor de voorlichtingsavond kan door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. Na aanmelding ontvang je een link voor de online bijeenkomst. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 21.00 uur.

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

We geven uw gegevens niet door aan derden.
Zie ons privacybeleid voor meer informatie.