Gratis webinar 9 juni: Kleine operatieve oplossingen voor hevige menstruaties

Zo’n 20 procent van de vrouwen tussen de 35 en 55 jaar heeft er last van: hevig menstrueel bloedverlies. Er is lang niet altijd een oorzaak aan te wijzen en ook de symptomen verschillen. Maar als hevig bloedverlies je agenda gaat bepalen, wordt het tijd om er iets aan te doen. Want dat kan.

Een hevige menstruatie heeft lichamelijke gevolgen, zoals vermoeidheid, bloedarmoede door ijzertekort en kan gepaard gaan met hevige pijn. Naast het lichamelijke ongemak heeft het ook een geestelijke impact en dit is misschien nog wel ernstiger. Gedwongen thuisblijven van werk, sociale afspraken mijden, sportlessen afzeggen en de voortdurende angst om door te lekken. In het webinar ‘Kleine operatieve oplossingen voor hevige menstruaties’ op 9 juni neemt gynaecoloog Kim Haest je mee in de MyoSure en NovaSure behandelingen. Mogelijke oplossingen voor jouw hevige menstruatie.

MyoSure

De MyoSure-behandeling is voor vrouwen die last hebben van hevig menstrueel bloedverlies door myomen of poliepen. Na de MyoSure behandeling nemen je bloedingen sterk af, maar blijft de baarmoeder behouden. Een geschikte behandeling wanneer je bijvoorbeeld nog een kinderwens hebt en de bloeding wordt veroorzaakt door een poliep of myoom in de baarmoederholte. 

Lees alvast meer over de MyoSure behandeling

NovaSure

NovaSure is een innovatieve behandelmethode waarbij het slijmvlies aan de binnenkant van de baarmoeder met behulp van radiofrequentie-energie wordt verbrand. Het is een vorm van endometriumablatie (endometrium = baarmoederslijmvlies en ablatie = verwijdering).

Om voor NovaSure in aanmerking te komen moet je wel aan een paar voorwaarden voldoen. Allereerst moet worden uitgesloten dat er andere oorzaken zijn die ten grondslag liggen aan hevig bloedverlies, zoals myomen, poliepen, celverandering of een infectie. Voor tot de ingreep wordt overgegaan vindt eerst een onderzoek plaats naar eventuele aanwezigheid van celverandering van baarmoederslijmvlies of de baarmoedermond. Belangrijk is ook dat er geen kinderwens meer is. Zwanger worden na de behandeling brengt namelijk grote risico’s met zich mee.

Lees alvast meer over de NovaSure behandeling

We laten tijdens het webinar foto’s en filmpjes zien van beide behandelingen. Voordat de ingrepen gepland worden vindt er eerst altijd een consult op de poli plaats ter onderzoek (gesprek met arts en gynaecologische onderzoek met transvaginaal echo onderzoek) of er indicatie is voor een van de genoemde ingrepen.

Meld je snel aan!

Aanmelden voor het webinar kan door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. Na aanmelding ontvang je een link voor de online bijeenkomst. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 21.00 uur. Deelname is uiteraard gratis!

 

 

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

We geven uw gegevens niet door aan derden.
Zie ons privacybeleid voor meer informatie.