Gratis webinar 19 april: over PCOS

PCOS: wat is het en wat kun je eraan doen?
 

 

Sommige vrouwen hebben een onregelmatige cyclus en hebben soms heel weinig menstruaties in een jaar. Daarbij merken ze dat soms last hebben van acne, vette huid en overbeharing. Dit zou kunnen passen bij het polycysteus ovariumsydroom: PCOS.

PCOS is een syndroom dat bij ongeveer 5-10% van de vrouwen voorkomt. Bij vrouwen die dit syndroom hebben, worden in de eierstokken meerdere kleine blaasjes (follikels) gevormd, die moeilijk tot groei en eisprong (ovulatie) komen. Je menstruatie blijft daardoor soms ineens 2 à 3 maanden uit. Ook je vruchtbaarheid vermindert sterk.

PCOS kent geen behandeling die het syndroom compleet geneest. Wel zijn de symptomen te beperken. Allereerst door een gezonde leefstijl te hanteren. Daarnaast ligt het eraan of je (nog) zwanger wilt worden of niet. Als je geen kinderwens (meer) hebt, kun je kiezen voor de pil, een spiraal of bepaalde medicijnen. Is zwangerschap iets dat je nog wel wilt, dan zijn medicaties zoals clomifeen, letrozoltabletten, FSH-injecties of een LEO-operatie opties.

Wij vertellen je er graag meer over in het gratis webinar over PCOS op 19 april. 

Meld je snel aan!

Alle vrouwen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen!  Aanmelden voor de voorlichtingsavond kan door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. Na aanmelding ontvang je een link voor de online bijeenkomst. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 21.00 uur.

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

We geven uw gegevens niet door aan derden.
Zie ons privacybeleid voor meer informatie.