Webinar over oplossingen voor hevig bloedverlies

Zo’n 20 procent van de vrouwen tussen de 35 en 55 jaar heeft er last van: hevig menstrueel bloedverlies. Er is lang niet altijd een oorzaak aan te wijzen en ook de symptomen verschillen. Maar als hevig bloedverlies je agenda gaat bepalen, wordt het tijd om er iets aan te doen. Want dat kan.

Hevig bloedverlies heeft lichamelijke gevolgen, denk aan vermoeidheid en bloedarmoede door ijzertekort en hevige pijn. Maar de impact op het algemeen dagelijks welbevinden is misschien nog wel ernstiger: gedwongen thuisblijven van werk, sociale afspraken mijden, sportlessen afzeggen en de voortdurende angst om door te lekken.  In het webinar ‘Myosure en Novasure behandelingen - Oplossingen voor hevig menstrueel bloedverlies' op 22 mei 2023 nemen we je mee in de MyoSure en NovaSure behandelaanpak.

MyoSure

De MyoSure-behandeling is voor vrouwen die last hebben van hevig menstrueel bloedverlies door myomen of poliepen. Na de MyoSure behandeling nemen je bloedingen sterk af, maar blijft de baarmoeder behouden. Een geschikte behandeling wanneer je nog een kinderwens hebt.

NovaSure

NovaSure is een innovatieve behandelmethode waarbij het slijmvlies aan de binnenkant van de baarmoeder met behulp van radiofrequentie-energie wordt verwijderd. Het is dus een vorm van endometriumablatie (endometrium = baarmoederslijmvlies en ablatie = verwijdering).

Om voor NovaSure in aanmerking te komen moet je wel aan een paar voorwaarden voldoen. Allereerst moet worden uitgesloten dat er andere oorzaken zijn die ten grondslag liggen aan hevig bloedverlies, zoals myomen, poliepen of een infectie. Voor tot de ingreep wordt overgegaan moet je dus eerst inwendig en middels een uitstrijkje worden onderzocht. Belangrijk is ook dat er geen kinderwens meer is. Zwanger worden na de behandeling brengt namelijk grote risico’s met zich mee.

We laten tijdens het webinar foto’s en filmpjes zien van beide behandelingen.

Meld je snel aan!

Aanmelden voor de voorlichtingsavond kan door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. Na aanmelding ontvang je de Zoom link voor de online bijeenkomst. Het webinar duurt van 20.00 tot 21.00 uur. Deelname is uiteraard gratis!

 

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

We geven uw gegevens niet door aan derden.
Zie ons privacybeleid voor meer informatie.