Webinar 'PMS en PCOS' - maandagavond 8 juli 2024

Op maandagavond 8 juli organiseren we een webinar over 2 veelvoorkomende cyclusstoornissen: het Pre Menstrueel Syndroom (PMS) en het Poly Cysteus Ovarium Syndroom (PCOS). Vrouwen van alle leeftijden zijn van harte uitgenodigd voor gratis deelname aan het webinar. We starten om 20.00 uur en het webinar vindt plaats via Zoom. 

Wat is PMS?

PMS bestaat uit een flink aantal lichamelijk en psychische klachten in de periode vlak vóór en tijdens de menstruatie. Je kunt last hebben van klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, angst en stemmingswisselingen. Ongeveer 25% van de vrouwen heeft last van PMS. Dit kan zowel in de puberteit als op latere leeftijd.

Omdat de klachten erg uiteenlopen en het (nog) niet geheel duidelijk is wat de oorzaak van PMS is, is behandeling van PMS ook niet eenvoudig. Maar vaak helpt het als je een gezonde leefstijl hanteert en begrip van je omgeving krijgt. Voor sommige vrouwen helpt anticonceptie zoals de pil of een spiraal, hoewel dit vaak ook bijwerkingen heeft.

PCOS, wat is dat eigenlijk?

PCOS is een syndroom dat bij ongeveer 5 tot 10% van de vrouwen voorkomt, maar wat een ontzettend impact kan hebben op het dagelijks leven. Bij vrouwen met PCOS worden in de eierstokken meerdere kleine blaasjes (follikels) gevormd, die moeilijk tot groei en eisprong (ovulatie) komen. Je menstruaties zullen minder vaak optreden. Je vruchtbaarheid kan door PCOS sterk verminderen. Er zijn ook uiterlijke kenmerken bij PCOS zoals acne of haargroei op ongewenst plaatsen. Het risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk en suikerziekte is bij het hebben van PCOS verhoogd.

Ben jij erbij?

Het webinar wordt verzorgd door gynaecoloog Els van Doorn. Aanmelden voor het webinar kan door het invullen van onderstaand formulier. Je ontvangt de Zoom link daarna in je mailbox.

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

We geven uw gegevens niet door aan derden.
Zie ons privacybeleid voor meer informatie.