Webinar 'Wat te doen bij een afwijkend uitstrijkje?' - 8 mei 2023

Baarmoederhals Onderzoek, ook wel het maken van een uitstrijkje genoemd, heeft als doel  om preventief te screenen op afwijkende cellen.  Na een uitstrijkje kunnen we zien of jij het humaan papillomavirus (HPV) bij je draagt én hoe groot jouw kans op baarmoederhalskanker is.

Je kunt een uitstrijkje laten maken naar aanleiding van klachten of deelnemen aan het Nederlands bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Ontvang jij een afwijkende uitslag na je uitstrijkje, dan kun je bij Ellesie terecht voor het gynaecologisch vervolgonderzoek.

Het goede nieuws is dat bij 8 op de 10 vrouwen hun lichaam de HPV of afwijkende cellen binnen circa 2 jaar opruimt. Blijf je echter langdurig besmet, dan kan baarmoederhalskanker ontstaan. Gelukkig ontwikkelt HPV zich langzaam; er kan wel 10-15 jaar overheen gaan. Ook krijgt minder dan 1% van de vrouwen bij wie HPV wordt gevonden in het baarmoederhalsonderzoek ook daadwerkelijk baarmoederhalskanker. 

Toch is er zo snel mogelijk bij zijn belangrijk, want in de voorstadia is baarmoederhalskanker meestal nog goed behandelbaar. En dat is reden om niet meteen te schrikken als jouw baarmoederhalsonderzoek aantoont dat er afwijkende cellen in je baarmoederhals zijn gevonden en je verwezen wordt voor vervolgonderzoek. 

Op maandagavond 8 mei organiseren wij het gratis webinar ‘Wat te doen bij een afwijkend uitstrijkje?’

Wij vertellen je dan graag meer over wat het betekent om een afwijkende uitslag te krijgen bij een uitstrijkje én wat we daarna kunnen doen aan onderzoek en behandeling.

Het webinar start om 20.00 uur en eindigt rond 21.00 uur. Er is volop ruimte tot het stellen van persoonlijke vragen. Je ontvangt de Zoom link op de dag voorafgaand aan het webinar.

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

We geven uw gegevens niet door aan derden.
Zie ons privacybeleid voor meer informatie.