Zorgpolissen

De meest beperkte polis is de budgetpolis. De premie is meestal lager maar de zorgaanbieders keuze is beperkt en bij afwijking van de zorgaanbiederskeuze daarmee ook de vergoeding. Deze polis wordt vaak gekozen door studenten. 

De meest gekozen polis is de naturapolis. Met een naturapolis krijg je maximaal 75%  van de rekening vergoed voor niet-gecontracteerde zorg. Bij zorgverleners waarmee de zorgverzekeraar een contract afsluit gaat de vergoeding vaak tot 100%. Maar dan moet er dus wel een contract zijn afgesloten met de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar bepaalt zo eigenlijk wat wel en wat niet aan zorg kan worden geboden. Zorgverzekeraars laten in principe geen nieuwe zorgaanbieders toe, omdat meer aanbieders ook tot meer claims kunnen leiden waar ze geen grip op hebben.

Tot slot heb je de restitutiepolis. De restitutiepolis is een verzekering die jou een volledige vrije zorgkeuze geeft. Jij mag dus zelf bepalen naar welke zorgaanbieder je gaat voor een behandeling. Waar je bij de naturapolis beperkt bent, is dit niet het geval met de restitutie verzekering. Wel is de restitutiepolis logischerwijs iets duurder dan de naturapolis. De premie van een restitutiepolis ligt tot ongeveer 10% hoger dan die van een naturapolis. Dit komt omdat je terecht kunt bij alle zorgverleners in Nederland zonder dat je hiervoor moet betalen. Je vergoeding bij de restitutiepolis is vaak vele malen hoger dan de 10% premie die je extra betaald. Gemiddeld genomen sluit je voor 240 euro per jaar (de meerprijs van een restitutiepolis) extra zorgkosten in de basiszorg uit.

Kies zelf voor de zorg en de arts die bij je past!

 

Budget polis

Naturapolis

Restitutiepolis

1. Eigen keuze ziekenhuis en/of arts?

Beperkte keuze uit zorgaanbieders

Meer keuze uit zorgaanbieders

Volledige eigen keuze. U bepaalt zelf waar u naar toe gaat.

2. Mogelijkheid om in overleg zorg verzekeraar naar een andere zorgaanbieder te gaan?*

Niet mogelijk

Zelden men zal altijd verwijzen naar een eigen gecontracteerde partij.

U kiest zelf al dan niet in overleg met uw zorgverzekeraar.

3. Vergoeding gecontracteerde zorg

100%

100%

100%

4. Vergoeding niet gecontracteerd zorg.*

Max. 60% vergoeding. M.u.v VGZ groep daar is 52%

75% tot 80% vergoeding. M.u.v. VGZ groep is 52%

100% vergoeding.

5. Maandelijkse premie kosten*

Van 108,25 tot 126,75

Van 112,25 tot 134,50

Van 132,95 tot 152.90

6. Eigen risico

Minimaal 385,-

Minimaal 385,-

Minimaal 385,-

*4. percentage op basis van ervaring met VGZ declaraties.