Zorgverzekering 2023

De zorgverzekeraars hebben de polissen en premies voor 2023 weer bekend gemaakt. Het is belangrijk om voor het nieuwe jaar te kiezen voor een polis waarbij je zelf volledig vrije zorgkeuze hebt én een maximale vergoeding van jouw zorgkosten. In Nederland kennen wij verschillende type basisverzekeringen. Iedere basisverzekering is qua dekking hetzelfde, dat is in de wet zo vastgelegd. Verschillen zitten uitsluitend in de keuzevrijheid van zorgaanbieder en hoeveel geld je er voor over hebt om zelf te bepalen naar welke arts of aanbieder je gaat of dat de zorgverzekeraar dat voor je doet.  Voor het willen hebben van deze vrije keuze is er de restitutiepolis. Lees hier meer over de verschillende type polissen.

Jouw zorgkosten bij Ellesie volledig vergoed krijgen? Wij helpen je kiezen met de keuzehulp!

Wil jij dat jouw zorgkosten (excl. het verplichte eigen risico) bij Ellesie volledig worden vergoed zonder dat je een eigen bijdrage moet betalen? Kies dan voor een restitutiepolis. Ellesie heeft geen contracten met zorgverzekeraars; zo bepalen wij samen met jou hoe wij zorg verlenen. Uiteraard doen we dit tegen marktconforme tarieven.     

Wij helpen je graag om een goede keuze te maken voor de zorgverzekering van 2023. Hiervoor hebben we een keuzehulp gemaakt van alle basisverzekeringen die je in 2023 kan kiezen. In het overzicht zie je welke polissen er allemaal zijn en welke premie verzekeraars vragen. Ook kun je zien welke polissen een zo hoog mogelijke vergoeding geven voor de zorg van  Ellesie Vrouwenkliniek.

In de keuzehulp zie je groene, blauwe, oranje en rode velden. Je leest ook de toelichting op deze kleuren. De groene polissen zijn restitutiepolissen en deze geven je een zo hoog mogelijke vergoeding. De blauwe polissen zijn de ‘Beste keus’. Je betaalt een zo laag als mogelijke premie voor een zo hoog mogelijke vergoeding. De oranje en rood gemarkeerde polissen zijn geen goede keuze omdat een deel van de zorgkosten die je bij Ellesie maakt voor eigen rekening zullen komen.

Het rekent zich gemakkelijk uit om maandelijks iets meer premie te betalen voor je zorgpolis om zo een hogere vergoeding voor zorgkosten te ontvangen. Ter illustratie ; de minimale premie van een basisverzekering is € 122.95. Kies je voor een polis waarbij alle zorg bij Ellesie is afgedekt betaal je €135.95. Dit is 13 euro meer premie per maand, maar wel voor een volledig dekkende polis waarbij je voor zorgkosten (die in de duizenden euro's kunnen lopen) niet zelf hoeft bij te betalen.

Een laatste tip: zet het eigen risico niet te hoog om je maandkosten te drukken. Wanneer je zorg nodig hebt en kosten maakt betaal je allereerst het eigen risico zelf. Bij een maximaal eigen risico betekent dit dat je zelf direct €885 moet betalen (maximaal eigen risico). Wanneer er dan bij zorg ook nog sprake is van een eigen bijdrage én geen volledige vergoeding loopt de rekening snel op. 

Ook interessant: