Ellesie

Vrouwenkliniek en overgangsconsulent

Ellesie is een kleinschalige vrouwenkliniek, gespecialiseerd in alle problemen die jij ervaart rondom jouw cyclus. Bijvoorbeeld omdat je last hebt van hevig bloedverlies, de menopauze, anticonceptieproblemen of een afwijkend uitstrijkje. Vanaf de eerste menstruatie tot in de late overgang kun je met gerust hart in onze vrouwenpoli terecht.

Met een ervaren team van deskundige professionals, uiteenlopend van gynaecologen en verpleegkundigen tot leefstijl- en overgangsconsulenten, helpen wij jou om weer volop in het leven te kunnen staan. Door klachten weg te nemen en daarmee jouw zelfvertrouwen en zelfbeeld te versterken. Zodat jouw cyclus en vrouw-zijn niet op een negatieve manier jouw leven bepalen, maar jouw leven juist kleur en kracht geven.

Neem contact met ons op

Waarom een vrouwenkliniek

Als eerste en enige kliniek in Nederland, zijn wij volledig gespecialiseerd in de vrouwelijke cyclus. Wij herkennen jouw verhaal en erkennen de impact van jouw klachten op jouw leven. Zowel fysiek als mentaal en zowel thuis als op het werk. Je mag bij onze vrouwenpoli komen met vragen of klachten zoals:

Wat doet een leefstijl- en overgangsconsulente?

Veel vrouwen ondervinden last van hun cyclus, premenstrueel en niet te vergeten de overgang. In de overgang treden klachten op zoals opvliegers, onregelmatig bloedverlies, nachtelijk zweten, vermoeidheid of vaginale droogheid. Daarom is dit een van de gebieden waar wij ons specifiek op richten. We zijn niet alleen maar een menopauzekliniek, maar we hebben wel betrokken en deskundige menopauzeconsulenten in dienst die jou bij deze specifieke klachten helpen.

Dat doen we onder andere met advies op het gebied van leefstijl, voeding en mindset. En waar nodig met (niet-hormonale) medicatie. We brengen jouw overgangsklachten in kaart met de Green Scale, een anamnese en gynaecologisch onderzoek. Soms komt er aanvullende diagnostiek bij kijken. Samen zoeken we waar jouw klachten vandaan komen en hoe we deze op kunnen lossen.

Zorg die bij je past

We snappen dat het spannend kan zijn om voor klachten rondom je cyclus hulp te zoeken. Daarom staan veiligheid en comfort in onze vrouwenpoli en overgangskliniek voorop. Samen bepalen we de behandelaanpak die bij jou past. We nemen alle tijd en aandacht voor jou en jouw zorgvraag. We zien elkaar zo vaak als jij wilt en nemen alle rust tijdens de afspraak. Ons team begeleidt je gedurende het gehele behandeltraject. Bespreek jouw klachten persoonlijk door contact met ons op te nemen.