Wat doet een leefstijlcoach?

Er zijn maar weinig klachten die één duidelijk aantoonbare oorzaak hebben. Vaak gaat het om een samenspel van factoren – en dus zit de oplossing meestal ook in verschillende aspecten. Kleine aanpassingen in jouw leefstijl kunnen daardoor vaak al een groot verschil maken. Een leefstijlconsulent of leefstijlcoach helpt je daarbij. Wat behandeling bij de leefstijlcoach van Ellesie Vrouwenkliniek inhoudt lees je hier.

Wat is een lifestyle coach of leefstijlcoach?

Een lifestyle coach, wat is dat nu precies? Lifestyle coach is de meest gebruikelijke benaming, maar je komt deze functie ook tegen als bijvoorbeeld leefstijlconsulent, (beweeg- en) leefstijlcoach of (voeding- en) leefstijladviseur. Hoe je het ook noemt, het gaat om een professional die mensen helpt bij het bewust worden en aanpassen van hun leefstijl. Dat wil zeggen zaken zoals voeding, beweging, slaap, stress en suppletie en ondersteuning bij hormoonsuppletie. Om zo ernstige en/of overkoepelende problemen aan te pakken en te voorkomen.

Wat doet de lifestyle coach voor jou?

Waarom is een lifestyle coach een goede keuze? Omdat kleine verschillen een grote impact kunnen hebben; zowel fysiek als mentaal. Bij het woord ‘behandeling’ denken mensen al gauw aan een ingreep, zware medicatie of intensieve therapie. En dat zijn behandelmethoden die ook heel goed kunnen werken. Maar door (daarnaast) anders te eten, bewegen, slapen of eventueel supplementen te nemen is het ook mogelijk om je een stuk beter, fitter en meer in balans te voelen. Jij en je hormonen komen zo meer in balans. Voordelen van leefstijlcoaching zijn dat dit voor veel mensen een redelijk lage drempel is en dat het relatief makkelijk is om bij te houden. Samen met de leefstijlcoach kun jij al snel verschil merken en je meer jezelf voelen.

Wanneer ga je naar de leefstijlcoach?

Je leefstijl heeft impact op allerlei aspecten. Hieraan werken helpt dan ook bij allerlei verschillende klachten. Zo ook bij problemen rondom je cyclus, zoals overgangsklachten, cyclusstoornissen als premenstrueel syndroom (PMS of PMDD), polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) of hevig menstrueel bloedverlies. Voorbeelden van vragen waarmee je naar de leefstijlcoach kunt gaan zijn:

De leefstijlconsulent van Ellesie

Als jij met dit soort vragen of klachten rondloopt, helpen de leefstijlconsulenten van Ellesie – Juul Vossen en Anke Custers – je graag met persoonlijk leefstijladvies. Juul en Anke zijn expert op het gebied van hormonen, voeding, beweging en suppletie. Ook besteden ze als mental coach aandacht aan de psychologische aspecten, zoals stress, slaap of mentale klachten. Onder begeleiding van Anke en Juul ga jij een gebalanceerde leefstijl en een afname van je klachten tegemoet.