Zorg voor je borsten

Doe jouw BH zo veel mogelijk uit!

Lymfevaten liggen vlak onder de huid. Als borsten vrij kunnen bewegen kan de lymfe op een natuurlijke manier stromen. Wanneer je een bh draagt die strak zit, stagneer je de bewegingen. Het klinkt misschien gek, maar doe je BH zoveel mogelijk uit. Las BH loze dagen of uren in of draag in het weekend geen BH. Er zijn fijne hemdjes verkrijgbaar die toch een gevoel van stevigheid kunnen geven.

Borstel je borsten

Je huid is je grootste orgaan, dus ook het grootste ontgiftingsorgaan. Droog borstelen is een heel aangename detox voor je huid die het laat gloeien en stralen. Vlak vóór het douchen beweeg je met een borstel over de borsten (niet de tepels), oksels, halsstreek en schouders. Dit doe je droog. Gifstoffen worden op deze manier opgeruimd en de huid wordt steviger.

Massage en zelfonderzoek

Door dagelijks je borsten te masseren onder de douche, leer je je borsten ook beter kennen. Bekijk je borsten ook regelmatig. Let op symmetrie, verschil in grootte, deukjes, bobbels, ingetrokken tepels of plotselinge uitscheiding uit tepels. Valt er iets op, maak dan een afspraak met de huisarts.

Deodorant

Gebruik deodorant zonder aluminium. Aluminium blokkeert de zweetkliertjes met als gevolg dat transpireren niet meer kan. Dit is op den duur niet gezond. Let tevens op dat er geen parabenen in de deodorant zitten. Parabenen zijn hormoon-verstorende stoffen die de oestrogeenstofwisseling ontregelen. Voorbeelden van goede deodorants zijn Weleda, Pure, Sante Naturkosmetik en Lavera.